Schildersbedrijf M&M Spijkenisse

 

 

Schildersbedrijf M&M
Ral systeem

 

 

 

 

 Kwaliteit  Binnenschilderwerk Buitenschilderwerk Fotomap  Korting  6% btw Color Designer Linkjes Ral System  Weer Contact
 

   

Het RAL Systeem

 RAL Kleuren zijn bekend voor iedereen die werkt met kleuren. Gedurende meer dan 70 jaar heeft het 'Duitse RAL instituut voor het verzekeren van kwaliteit en certificaten' de RAL kleuren uitgewerkt en verstandaard, waardoor dit kleurensysteem universeel gebruikt wordt, zelf in de Verenigde Staten.

De originele verzameling van kleuren was eerst ge´ntroduceerd in 1927 in het RAL Classic Systeem (zie hieronder). Sindsdien is RAL steeds blijven evolueren om aan de vereisten van de industrie te kunnen blijven voldoen.

           Klikt U op de ralwaaier      ralwaaier ral kleuren   Voor een overzicht

RAL Classic - Een basis kleurenverzameling

De 4-cijferige RAL kleuren zijn een standaard voor het kiezen van kleur in Europa gedurende meer dan 70 jaar.
Het systeem dringt nu ook langzaam door in de Verenigde Staten. In het begin, bevatte deze kleurverzameling maar 40 kleuren, maar vandaag de dag is dit aantal gegroeid tot over de 200! De basis collectie voor matte kleuren is RAL 840-HR en voor hoogglans kleuren RAL 840-GL. Deze basis collectie word gebruikt voor tal van toepassingen, en worden gekozen als h�t kleurensysteem door tal van bedrijven en organisaties. Ze worden gebruikt als voorbeelden voor ontwerpers. Ook bevatten ze veiligheid- en signaalkleuren, en zijn ze conform met de Duitse Standaard Kleurvereisten en de ISO reglementen.

RAL Design Systeem - CreŰren van harmonieuze kleuren combinaties

Het RAL Design systeem is ontwikkeld voor een professioneel kleuren design. Het bevat 1.688 kleuren, systematisch gerangschikt. Het verschil tussen RAL Classic en dit systeem, is dat de kleur van het RAL design Systeem niet arbitrair gerangschikt zijn, maar bestaan uit 7 letters, die verwijzen naar de tint van de kleur, helderheid en chroma.
Deze waarden zijn opgemeten door spectrometers. Daardoor worden de codes universeel verstaan tussen mensen die professioneel werken met kleur, wat het grote voordeel is van het RAL systeem ten opzichte van andere kleurensystemen.

Bijvoorbeeld, RAL 210 60 30 is een kleur met een tint van 210, een helderheid van 60, en een chroma van 30.

RAL Digital - Scherm kleuren panelen

Door de opkomst van computers, internet en software programma's, werd het noodzakelijk om RAL kleuren in te brengen in deze toepassingen. De RAL Digitale Sofware werd dus ontwikkeld. Na installatie, zijn de RAL kleuren onmiddellijk toegankelijk als kleuren paletten. Al snel kwam er een 2de generatie van Digitale RAL Kleuren, die het gebruik nog makkelijker maakte. Het RAL Classic Systeem en het RAL Design Systeem werden beiden ge´ntegreerd in het nieuwe systeem, wat leidde tot een verzameling van bijna 1900 kleuren.  

index   binnenschilderwerk   buitenschilderwerk   fotomap   korting   6%btw   color designer   linkjes   ralsystemen   het weer   contact

Copyright ę 2010 Schildersbedrijf M&M Spijkenisse  Alle rechten voorbehouden.
Karperveen 307   3205HC   Spijkenisse (0181) 687676  contact  mm-schilders@chello.nl

Hier kunt een aantal kleurenwaaiers zien en raadplegen om te kijken in welke kleuren u uw woning zou willen laten schilderen.